2021-08-31

Uniwater fortsätter att växa: ASB förvärvar Elteam One

ASB, som ingår i Uniwater-koncernen och är ett av Sveriges ledande bolag inom VA-automatik, har förvärvat Elteam One. Därmed har ASB vidgat sitt geografiska upptagningsområde och stärkt sitt erbjudande inom VA-automatik.

– Bygger bredare specialistkompetens och större geografisk spridning

ASB, som ingår i Uniwater-koncernen och är ett av Sveriges ledande bolag inom VA-automatik, har
förvärvat Elteam One. Därmed har ASB vidgat sitt geografiska upptagningsområde och stärkt sitt
erbjudande inom VA-automatik.

Efterfrågan på VA-automatik i Sverige och övriga Norden fortsätter att växa och närheten till kunden är avgörande för en bra leverans. För att kunna möta den ökade efterfrågan har ASB nu förvärvat Elteam One och breddar därmed sin specialistkompetens med elautomatik mot kund och har nu ett större geografiskt upptagningsområde bland de värmländska kommunerna.
– Vi är mycket glada över att Elteam One nu är en del av ASB och att vi tack vare det breddar och stärker vårt erbjudande. Vi har tidigare arbetat tillsammans med Elteam One i olika projekt och vet att de har den specialistkompetens som vi söker. Tack vare detta har vi en mycket stark position i Värmland och kan erbjuda heltäckande tjänster inom framtidens VA-lösningar. Nu ska vi se till att alla medarbetare känner sig välkomna till ASB och vår koncern Uniwater och dra fördelar av att bli ett än starkare bolag inom VA-automation i Sverige och Norden, säger Kenneth Rydin, vd på ASB.

Elteam One är ett välskött bolag som startades 2014 av Ulf Brattström och Olle Levein baserade i Storfors. Med förvärvet kommer Elteam One flytta till Rostfria VA-Systems lokaler i Filipstad. Även Rostfria VASystem är en del av koncernen Uniwater.
– Vi har sett att VA-branschen kontinuerligt växer och att det är ett spännande och attraktivt segment för oss att utveckla oss inom. Det tillsammans med att vi har tidigare erfarenheter av både Rostfria VA-System och ASB gjorde att den här affären kändes spännande och rätt för oss. Vi ser mycket fram emot att flytta in i Rostfria VA-Systems lokaler och bli en del av dem, ASB och få del av trygghetern och expansionsmöjligheterna med vår koncernägare Uniwater, säger Olle Levein, tidigare delägare och konstruktör på Elteam One.


VA-branschen fortsätter att växa i Sverige såväl som i övriga Norden. Uniwater kommer fortsätt att expandera för att kunna erbjuda sina tjänster geografiskt nära sina kunder.
– Att ha specialister, ett brett utbud och kunna vara nära kunden är avgörande för framtidens VA-lösningar. Därför kommer vi fortsätta att expandera och hitta nya spännande förvärv för att kunna erbjuda detta till alla våra kunder i Norden. Elteam One är ett mycket bra exempel på bolag som är attraktiva för oss och vi välkomnar dem varmt till vår koncern, säger Fredrik Jonsson koncern-vd på Uniwater.

Elteam One omsatte 2020 närmare 10 miljoner kronor och har idag 8 anställda. Samtliga anställda kommer från idag att arbeta med Rostfria VA-System och ASB. Köpeskillingen av förvärvet är inte offentligt.

Kenneth Rydin, vd på ASB, tfn +46 (0)70 663 40 52
Olle Levein, tfn +46 (0)70 696 66 91
Fredrik Jonsson, koncern-vd på Uniwater AB, tfn +46 (0)70 320 27 40
Anders Ekhammar, pressansvarig på Uniwater AB, tfn +46 (0)70 746 25 79 e-mail: anders.ekhammar@perspective.se