2022-01-12

Uniwater förvärvar ABAT AB

Uniwater, en av Nordens ledande koncerner med specialister inom VA-tekniska lösningar, börjar året med att förvärva Örebrobaserade ABAT AB. Bolaget, som tillverkar specialprodukter för byggindustrin, främst olika typer av luckor i aluminium och rostfritt, blir nu en del av Uniwater-koncernen och affärsområdet Uniwater Products.

– Vi är mycket glada över att vi kommit till en överenskommelse med ABAT. Det är ett välskött bolag med riktigt bra produkter och många trogna kunder. När vi nu kan bidra med Uniwater-koncernens kunskap och organisation ser vi stor tillväxtpotential i bolaget och ABAT passar perfekt in i koncernens erbjudande, säger Carl Berglund, affärsområdesansvarig, Uniwater Products.

ABAT har de senaste 25 åren byggts upp, och drivits av entreprenören Tomas Andersson. Tomas kommer att fortsätta verka i bolaget även framgent, men med ett primärt fokus på sitt expertområde – att utforma och utveckla luckor till huvudsakligen VA-branschen. En ny vd kommer att rekryteras och processen ska börja så snart som möjligt.

– Det har varit en fantastisk resa att bygga upp ABAT till vad det är i dag med tio anställda och en omsättning på över 20 miljoner kronor. Nu behöver bolaget ny kraft för att kunna utvecklas ytterligare och då är jag inte rätt person. Jag vill fortsätta att utveckla och skapa nya produkter. Därför är jag mycket glad över att vi nu är ett bolag inom Uniwater-koncernen. Uniwater har under hela processen visat stor respekt för vårt bolag och vi delar synen på hur bolaget ska fortsätta att växa framöver både i Sverige och i övriga Norden, säger Thomas Andersson.

För Uniwater är förvärv en viktig del i strategin framöver där planen är att fortsätta växa.

– Vi har ambitiösa mål uppsatta i år och under ett antal år framöver. Däribland en starkt ökad tillväxt genom att växa organiskt och med förvärv. ABAT är ett mindre förvärv för oss men samtidigt strategiskt viktigt. ABAT kompletterar oss på ett mycket fint sätt och gör att vi nu breddar vårt koncernerbjudande. Vi ser dessutom en stor geografisk potential i bolaget och räknar med att inom kort kunna erbjuda ABAT:s produkter till våra kunder på den nordiska marknaden, säger Fredrik Jonsson, koncern-vd Uniwater.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Carl Berglund, affärsområdesansvarig Uniwater AB, tfn +46 (0)70 331 00 43

Läs mer om ABAT på www.abat.se