2022-04-26

Uniwater stärker organisationen för fortsatt tillväxt – anställer Johan Wallén som förvärvs- och strategiansvarig

Uniwater, en av Nordens ledande koncerner med specialister inom VA-tekniska lösningar, ökar fokus på fortsatt tillväxt och anställer Johan Wallén som ny förvärvs- och strategiansvarig.

Uniwater stärker organisationen för fortsatt tillväxt
– anställer Johan Wallén som förvärvs- och strategiansvarig

I sin nya roll ansvarar Johan för framtida förvärv inom Uniwaters samtliga affärsområden samt även för genomförande och löpande uppföljning av Uniwaters strategi. Johan Wallén kommer senast från en liknande roll inom Mölnlycke Health Care och anslöt till Uniwater under mars.

Med Johan får vi en fokuserad roll i koncernen för vårt förvärvs- och strategiarbete. Det behöver vi för att kunna förverkliga de expansionsplaner som vi har satt upp i Norden. Johan har en bakgrund från den globala arenan och det passar oss utmärkt. Samtidigt såg vi tidigt att han är en person som passar i vårt team och det är väldigt viktigt för oss. Vi ser expansionsmöjligheter i samtliga affärsområden under de närmaste åren och arbetar kontinuerligt för att bredda vårt kunderbjudande genom olika initiativ, säger Fredrik Jonsson, koncern-vd Uniwater.

Johan attraheras både av uppgifterna i den nya rollen som ansvarig för förvärv och strategi och den resa som Uniwater nu genomför.

– Det här ska bli riktigt roligt. Branschen står inför utmaningar på både lång och kort sikt, men jag ser också en stor framtida potential. Vi har en stark position och vi vill utveckla våra specialister genom att samverka inom koncernen och därigenom leverera lösningar av hög kvalitet till våra kunder. Jag kommer att arbeta nära bolagen vi förvärvar, något jag ser mycket fram emot. Det finns en stark entreprenörsanda i branschen som är viktig att värna om. Kan vi bevara den hos våra förvärvade bolag och utveckla verksamheterna tillsammans har vi alla möjligheter att leverera utifrån vår strategi, säger Johan Wallén, ny förvärvs- och strategiansvarig på Uniwater.

Tidigare i år förvärvade Uniwater ABAT AB som tillverkar specialprodukter för bygg- och VA-industrin, främst olika typer av luckor i aluminium och rostfritt. Fler dialoger är pågående med intressanta bolag.

– Vi vill skapa en ledande aktör med VA-specialister i Norden där vi tillsammans kan ge varandra fler och bättre affärer. Genom att bli en del av Uniwater får bolagen vi förvärvar tillgång till ett brett nätverk och support med allt från inköp till ekonomi, så att entreprenörerna kan fokusera på det som de gör bäst, att utveckla affären. För Uniwater är det viktigt att förvärven känns rätt, därför lägger vi mycket tid på att lära känna bolagen. I den processen tror jag att Johan kommer göra ett mycket bra arbete, säger Fredrik Jonsson.