2022-01-27

Erik Berglund ny vd på Ibeco Sverige – ”Fullt fokus på fortsatt expansion”

Ibeco, ett av Nordens ledande företag inom försäljning av kundspecifika VA- och VVS- lösningar, anställer Erik Berglund som ny vd för Ibeco Sverige. Han tar över efter Carl Berglund som går till koncernmodern Uniwater och blir affärsområdesansvarig på Uniwater Products. I samband med detta delar Ibeco upp bolaget så att varje nordiskt land blir självständiga enheter.

– Det känns väldigt stimulerande och helt rätt att nu ta över vd-rollen för Ibeco Sverige. Att bolaget har delats upp i nordiska enheter gör det tydligare och enklare att lägga fullt fokus på fortsatt expansion. Eftersom det finns en stor efterfrågan på våra och koncernens tjänster och produkter i hela Sverige, och i Norden, kommer vi att växa såväl i Borlänge, där vårt huvudkontor ligger, som i våra verksamheter i Stockholm och Göteborg. Därför ser jag verkligen fram emot att expandera med fler affärer och ett större team i Sverige, säger Erik Berglund ny vd på Ibeco Sverige.
Erik Berglund hade senast rollen som säljledare på Ibeco. Han har haft många olika positioner och känner därför bolaget utan och innan. Nu är det dags att ta det yttersta ansvaret för Ibeco Sverige, något han ser fram emot att göra.

– Jag har sett Ibeco växa under många år och med den strategi vi arbetar utifrån nu kommer vi att fortsätta att expandera verksamheten. Jag ser verkligen fram emot att få göra mitt avtryck på bolaget och den fortsatta framtiden för Ibeco Sverige. Att vi sedan ett par år tillbaka ingår i Uniwater- koncernen gör att vi har betydligt större möjligheter att växa och att ta hjälp av koncernens expertis, säger Erik Berglund.

Uniwater har ambitiösa mål för affärsområdet Uniwater Products och Ibeco de närmaste åren och tack vare att koncernen växer ser man allt fler synergier som bolagen kan dra nytta av.
– Det känns helt rätt att Erik nu tar över vd-rollen. Han har en mycket god förståelse för affären och kommer med sin ledarroll att utveckla bolaget ytterligare. Att jag nu blir affärsområdesansvarig gör att Erik och jag kan fortsätta att diskutera bolagets strategi och mål, vilket känns riktigt bra och spännande, säger Carl Berglund, affärsområdesansvarig på Uniwater.

IBECO ingår sedan 2019 i Uniwater AB som är en av Nordens ledande koncerner med specialister inom VA-tekniska lösningar. 2021 beräknas omsättningen till 700 miljoner svenska kronor med cirka 225 anställda.

Verksamhetsgrenar inom koncernen: Norvatek, Dala Kommunalteknik och Rostfria VA-system – Pumpstationer med brunnar i betong, plast och rostfritt, ASB och Elteknik T. Mielonen samt Elteam One – Automation och elskåp ELVA och Emendo – Renings- och vattenverk, IBECO och ABAT – Produkter inom VA och VVS.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Erik Berglund, vd på Ibeco Sverige, tfn +46 (0)70 294 55 03
Anders Ekhammar, pressansvarig på Uniwater AB, tfn +46 (0)70 746 25 79, e-mail: anders.ekhammar@perspective.se www.ibeco.se