Uniwater har gjort sitt första förvärv i Tyskland – förvärvar 4 pipes

Uniwater har förvärvat 4 pipes GmbH, en oberoende producent och distributör av produkter för ledningsnät, med bas i Nürnberg, Tyskland.

Förvärvet markerar Uniwaters inträde i Centraleuropa med en bredare plattform av produkter för att rusta upp vatteninfrastruktur. 4 pipes är koncernens fjärde tillskott under 2024.

– Vi är glada att välkomna 4 pipes och deras starka team till koncernen. De har under de senaste 12 åren byggt upp en stark plattform i Europa och specifikt i DACH-regionen. Detta förvärv stärker oss i vårt uppdrag att leverera lösningar för vatteninfrastruktur, som säkerställer vatten och sanitet i samhällen över hela Europa, säger Pål Warolin, VD för Uniwater.

Om 4 pipes
4 pipes är ett produktbolag med distribution i Europa, främst i DACH-regionen (Tyskland, Östterrike, Schweiz). Bolaget grundades 2012 och är aktivt inom flera segment såsom vatten, avlopp och fjärrvärme. 4 pipes leds av verkställande direktörerna Frank Hellman och Jörg Klingenberg, och har ett 50-tal anställda.

Frank Hellman, 4 pipes

Produktbolaget blir ett starkt tillskott till Uniwaters affärsområde Products, där IBECO, Lauridsen och ABAT ingår sedan tidigare.

För mer information

Kontaktperson

Carolina Jaworski, Communications Manager Uniwater, +46 708–749489, carolina.jaworski@uniwater.se

Pressrum Cision 

Om 4 pipes 4 pipes webbsida