2022-01-26

Carl Berglund tar ansvaret för Uniwater Products – ska lägga fokus på tillväxt i affärsområdet

Tidigare vd:n för Ibeco, Carl Berglund, tar nu fullt ansvar för Uniwater-koncernens affärsområde Uniwater Products. Därmed lämnar han vd-skapet på Ibeco och ska i stället fokusera på affärsområdets tillväxt både genom organisk tillväxt och nya förvärv. Uniwater är en av Nordens ledande koncerner med specialister inom VA-tekniska lösningar.

Uniwater-koncernen är indelad i fyra affärsområden; Pumping Stations, Automation, Water Treatment och Products. Nu tillsätter koncernen Carl Berglund som affärsområdesansvarig för Uniwater Products.
– Vi ser att vi inom detta affärsområde kommer att växa starkt under de närmaste åren. Därför behöver vi en dedikerad person som tar ansvar för vår tillväxtstrategi. Carl känner vår verksamhet väl och har varit vd på Ibeco i tolv år. Han är i grunden en entreprenör som byggt upp ett antal bolag och han har även den strategiska förståelse som krävs för att utveckla och skapa tillväxt inom ett affärsområde. För ett par veckor sedan förvärvade vi ABAT som nu ligger under affärsområdet Uniwater Products och vi har flera förvärv i år att se fram emot som kommer att stärka vår portfölj, säger Fredrik Jonsson, koncern-vd Uniwater.

Carl Berglund har tills nu varit vd på Ibeco och var med när bolaget gick in i Uniwater-koncernen. Han har under en tid både arbetat med affärsområdet Uniwater Products och varit ansvarig på Ibeco. Nu lämnar han posten som vd för att fokusera fullt ut på att ansvara för affärsområdet och dess tillväxt.

– Det ska bli oerhört spännande och inspirerande att få lägga all energi på att bygga upp Uniwater Products. Jag har varit vd på Ibeco länge och jag tror att det är utvecklande för både bolaget och mig själv att nu lämna över stafettpinnen. Jag tycker om att vara med och utveckla entreprenörsdrivna bolag och känner väl till möjligheterna och utmaningarna när den typen av bolag växer. Därför tror jag att jag kan vara bra både för våra bolag i affärsområdet och för koncernen, säger Carl Berglund, affärsområdesansvarig Uniwater.

Strategin är tydlig, Uniwater-koncernen ska växa och skapa tillväxt organiskt och genom förvärv. Affärsområdet Uniwater Products är ett av de affärsområden som kan se fram emot ett antal förvärv inom den närmsta tiden, senast för ett par veckor sedan förvärvades ABAT AB som nu ingår i affärsområdet.