2023-09-05

Uniwater expanderar i Norden – öppnar filial i Finland

Nu tar Uniwater klivet in på den finska marknaden. Dotterbolaget Ibeco, en av Nordens ledande distributörer av VA- och VVS-produkter, har öppnat filial i Helsingfors. Det är ett viktigt och efterlängtat steg i bolaget och koncernens geografiska expansion inom Norden. Den finska siten startar med två nyckelfunktioner, som ska driva det lokala kontoret och lagret.

Nu breddar Uniwater plattformen inom Norden genom att etablera dotterbolaget Ibeco i Finland. Ibeco är en av Nordens ledande distributörer av kundspecifika VA- och VVS-produkter. Företaget har kunder och leverantörsnätverk i alla länder i Norden, vilket gör det till ett naturligt steg att skala upp närvaron österut, i Finland.

Andreas Carlberg, nordisk försäljning chef på Ibeco, har sett fram emot etableringen på den finska marknaden och att introducera ett attraktivt produktutbud.

För oss på Ibeco är det viktigt att komma till marknaden med innovativa produkter, som är trygga och enkla att installera. I vårt utbud finns t ex Hymax Grip från Krausz industries, en universell dragsäker rörkoppling för alla rörtyper. När vi nu etablerar oss i Finland har med flertalet av de agenturer, som vi haft framgång med i övriga nordiska länder.

Andreas Carlberg, nordisk försäljning chef på Ibeco

Ibeco smygstartade i våras med att medverka på Finlands största infrastrukturmässa, Infratech i Jyväskylä, för att knyta kontakter och visa produktutbud. Parallellt pågick rekryteringen av nyckelfunktioner för att starta upp det nya kontoret. Rekryteringen blev klar innan sommaren och kontoret består av Pia Palmroos, försäljningschef, och Elina Juntunen, innesäljare. Ibeco Finlands kontor har ett strategiskt bra läge, nära en av huvudlederna och endast en kvart från flygplatsen i Helsingfors.

Pia Palmroos har jobbat inom vatten och avlopp i drygt 20 år. Hon ser stor potential med Ibecos breda sortiment på den finska marknaden. Hon satsar inledningsvis på att skapa kännedom om att Ibeco nu finns i Finland och att träffa kunder. Som support har hon Elina Juntunen, innesäljare, med passion för kundservice och bakgrund inom B2B-försäljning i tekniska branscher. Utöver denna kärntrupp utökar Ibeco personalstyrkan med en finskspråkig innesäljare på huvudkontoret i Borlänge.

Öppet hus 21 september

Den 21 september är det officiell invigning av Ibeco Finlands kontor. Då är kunder, media och andra intressenter välkomna att höra mer om Ibeco och Uniwater samt träffa Pia Palmroos, Elina Juntunen och Uniwaters ledningsgrupp.

Om Ibeco

IBECO är ett agenturbolag inom VA och VVS. Företaget grundades 1968 och har huvudsakligen sina kunder inom kommuner, VA-/VVS-entreprenörer samt industri. Ibeco representerar tillverkare inom och utanför Europa. Företaget ingår sedan 2019 i VA-koncernen Uniwater.

För ytterligare information kontakta

Andreas Carlberg, Nordisk Försäljningschef,+46 70-295 69 09, andreas.carlberg@ibeco.se

Pia Palmroos, försäljningschef Ibeco Finland, +358 400 616486, pia.palmroos@ibeco.fi

Länkar

www.ibeco.se
www.ibeco.fi