2023-10-24

Pål Warolin ny VD för Uniwater

Uniwaters styrelse har utsett Pål Warolin till ny VD. Pål tillträdde den 18 oktober och ska leda koncernens fortsatta expansion och det viktiga arbetet med att rusta upp infrastruktur för vatten och avlopp.

– Vi är mycket glada över att välkomna Pål Warolin som Uniwaters nya VD. Pål har tidigare drivit både fristående bolag och en koncern med stor framgång och är en engagerad ledare. Hans ledarskap och erfarenhet blir avgörande för vår fortsatta tillväxtresa, säger Per Sjöstrand, styrelseordförande Uniwater.

Pål kommer närmast från rollen som VD för Fasadgruppen. Innan dess har Pål haft flera ledande befattningar inom industri- och fastighetsutveckling, bland annat som VD för Johns och Cood Investment.

  • Det känns oerhört spännande att kliva in i en bransch med så viktig samhällsfunktion. Dessutom tilltalas jag av det stora fokuset på hållbarhet, som är lika självklart som lönsamhet i dag. Uniwater har en stabil plattform att bygga vidare på och jag ser fram emot tillväxtresan tillsammans med koncernens bolag och medarbetare, säger Pål Warolin.

Pål efterträder Fredrik Jonsson, som tar över ansvaret för att utveckla Uniwaters produkterbjudande, där målet är en expansion utanför Norden.

  • Under Fredriks ledarskap har Uniwater sett betydande tillväxt och framgång på den nordiska marknaden. Han har varit en central figur i företagets utveckling och har etablerat en stark plattform att bygga vidare på. Vi är väldigt glada att Fredrik nu tar över ansvaret för Uniwaters produkterbjudande och dess framtida utveckling och expansion, säger Per Sjöstrand.

För mer information kontakta:

Carolina Jaworski, pressansvarig Uniwater 0708–749489