2024-06-13

Uniwater förvärvar Avvatech – stärker närvaro i södra Sverige inom vattenrening

Uniwater har idag det stora nöjet att berätta att vi har förvärvat Avvatech i Malmö. Genom förvärvet stärker vi upp inom vattenrening och expanderar i södra Sverige. Avvatech innebär ett starkt tillskott till gruppen med god tillväxt, stabil lönsamhet och gott rykte i branschen.

Avvatech grundades 2007 och är en etablerad aktör inom vatten och miljöteknik.
Bolaget är baserat i Malmö och dess elva medarbetare levererar pålitliga och effektiva lösningar inom vattenrening och avloppsrening.

  • Avvatechs goda rykte, stabila lönsamhet och imponerande tillväxt gör dem till ett idealiskt tillskott till vår grupp. Detta strategiska förvärv är ett viktigt steg för Uniwaters ambitioner att växa geografiskt och stärka marknadsnärvaro inom vattenrening och processkunnande, säger Carl Berglund, affärsområdeschef för Uniwater Water Treatment.

Förvärvet av Avvatech stärker den geografiska räckvidden för Uniwaters affärsområde Water Treatment, i vilket bolagen Aquasvea, Elva Processautomation och Emendo ingår sedan tidigare.

Om AVVAtech

Avvatech grundades 2007 och är en etablerad aktör inom vatten och miljöteknik. Företaget leds av VD Claes Rudenholm, och har huvudkontoret i Malmö med 11 medarbetare. Kärnan i Avvatechs verksamhet är att leverera pålitliga och effektiva lösningar inom vattenrening och avloppsrening till sina kunder. Företaget är även leverantör av komponentleveranser och kompletta anläggningar (turn-key). Kundbasen består främst av kommuner, men Avvatech har även etablerat sig inom den industriella sektorn med kunder inom både livsmedels- och pappersmassaindustri. Företaget värnar om kvalitet och hållbarhet, vilket reflekteras i deras ISO 9001 och ISO 14001 certifieringar.

Från vänster:
Andreas Dahlner, projektledare och grundare av AVVatech.
Håkan Persson, försäljningsansvarig och grundare av AVVatech.
Andréa Edstrom, CFO Uniwater.
Johan Wallén, Förvärvsansvarig Uniwater.
Per Christner, Förvärvsanalytiker Uniwater.
Claes Rudenholm, VD AVVAtech.

Claes Rudenholm, VD för Avvatech, berättar att han ser fram emot att lära känna de nya kollegorna inom gruppen och att Avvatech valde att bli en del av Uniwater för att växla upp verksamheten i ett nytt sammanhang. Tidpunkten passade bra utifrån såväl förändringar i branschen som sug efter förändring. Förväntningar och förhoppningarna framåt handlar om att hitta nya samarbeten, få och dela kunskap i ett större nätverk och även få draghjälp inom specifika områden som rekrytering, kommunikation och hållbarhet.

  • Att Avvatech blir en del av Uniwater innebär att vi får en till växel. Vi ser det som att vi fortsätter att vara oss själva, men i ett större sammanhang med fler muskler. Det känns som en nystart och det ska bli väldigt roligt, säger Claes Rudenholm, VD för Avvatech

Mer information

AVVAtech https://avvatech.se/

Kontaktpersoner

Carl Berglund, affärsområdeschef Uniwater Water Treatment & Products, 0703-310043 carl.berglund@uniwater.se

Carolina Jaworski, kommunikationsansvarig, Uniwater, 0708–749489, carolina.jaworski@uniwater.se

Claes Rudenholm, VD AVVAtech, 0708 -84 06 30, claes.rudenholm@avvatech.se

Uniwaters pressrum https://news.cision.com/se/uniwater-ab