2023-03-07

Möt Tony Andersson, ny VD på Norvatek

Tony Andersson, VD för Norvatek
Pumpstationsföretaget Norvatek har fått ny VD. Tony Andersson tillträdde vid årsskiftet och återvänder till Norvatek efter tre år som vice VD för ett annat bolag utanför Uniwater. Tony ser fram emot att utveckla verksamheten, bland annat genom etableringen ett montagecenter i Göteborg. Montagecentret ska öka service och underhåll för kunderna, och på så sätt bidra […]

Pumpstationsföretaget Norvatek har fått ny VD. Tony Andersson tillträdde vid årsskiftet och återvänder till Norvatek efter tre år som vice VD för ett annat bolag utanför Uniwater. Tony ser fram emot att utveckla verksamheten, bland annat genom etableringen ett montagecenter i Göteborg. Montagecentret ska öka service och underhåll för kunderna, och på så sätt bidra till ökad livslängd på vatten- och avloppssystemen i Göteborgsregionen.   

Tony Andersson började som VD vid årsskiftet och det har gått fort för Tony att komma in i den nya rollen, vilket delvis beror på att han är en så kallad hemvändare. Han har jobbat på Norvatek tidigare och känner därför både personalen och verksamheten väl. Under de år han var borta från Norvatek jobbade han som vice VD för ett av Sveriges största rörläggeri. När Uniwater hörde av sig om VD-rollen på Norvatek så blev det intressant läge att komma tillbaka.  

Vad lockade dig med att komma tillbaka till Norvatek?

Först och främst tycker jag att Norvatek verkar i en fantastiskt spännande bransch. Om vatten och avlopp inte fungerar i ett samhälle, så funkar inget. Det vi gör är väldigt viktigt för framtiden och vi är mitt i en omställning i hur vi värderar vatten som råvara. Hur vi kan nyttja vattnet på smartare sätt. På Norvatek utvecklar vi framtidens VA-lösningar, och jag är otroligt glad att vara en del av det, säger Tony Andersson.

Norvatek och Tony har en spännande tid framför sig. Bolaget står inför utveckling av produkter och tjänster, för att vara ännu mer relevanta för de stora kundgrupperna inom kommuner och byggbolag. Efterfrågan är hög eftersom krav och behov ökar dels på grund av klimatomställningen, dels eftersom vatteninfrastrukturen är i stort behov av upprustning i hela landet.

Etablerar montagecenter i Göteborg

En nysatsning inom Norvatek är etableringen av ett montagecenter i Göteborg. Montagecentret kommer fungera som en hub för allt montage. Att centralisera service och underhåll på detta sätta förväntas ge enklare och snabbare service till kunderna på ett kostnadseffektivt sätt. Satsningen innebär att verksamheten behöver växa organiskt, och rekrytering pågår för att hitta både produktionspersonal till funktioner som svetsare och montörer och projektledare.

Att Norvatek är en del av Uniwater, en av Nordens ledande koncerner med specialister inom VA-infrastruktur, är också något som lockade Tony att komma tillbaka. Han beskriver att han tilltalas av en familjär stämning, decentraliserad organisation och en koncern som värnar om att alla bolag ska behålla sin identitet och särprägel.

Tony Andersson efterträder Martin Evertsson, som går vidare som affärsområdeschef inom VA-koncernen Uniwater.

Vi är väldigt glada över att ha rekryterat Tony som VD och att ha honom tillbaka inom koncernen. Vi, Uniwater och Norvatek, har en viktig verksamhet i samhället och Tony är rätt person på rätt plats för den expansion vi ser framåt. Både för montagecentrat och för den stora upprustning av vatten och avlopp som vi ser behov av i hela landet, säger Martin Evertsson.

För mer information kontakta

Tony Andersson, VD Norvatek, tony.andersson@norvatek.se
Martin Evertsson, affärsområdeschef, Uniwater Pumping Stations martin.evertsson@uniwater.se

Läs mer om Norvatek
Pumpstation i valfritt material för alla VA-projekt | Norvatek