2023-05-26

Åsa Ekdahl ny VD för ABAT

Uniwater-bolaget ABAT i Örebro har utsett Åsa Ekdahl till ny VD. Åsa hade tidigare rollen som platschef på ABAT, och tillträdde som VD för bolaget den 1 maj. Åsaefterträder Thomas Andersson efter 25 år på posten.

– Det som lockade mig till ABAT var det gedigna hantverk och yrkesstolthet som ligger bakom varje lucka som vi producerar, samt att våra produkter är otroligt viktiga för att skydda kritisk infrastruktur i samhället. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla ABAT och ser stora möjligheter till att hitta nya kunder och applikationsområden för våra luckor, säger Åsa Ekdahl, ny vd, ABAT.

Åsa som bland annat har en lång karriär inom polisen bakom sig, är inte ny för verksamheten. Hon kommer senast från en roll som platschef inom verksamheten, men innan dess arbetade hon bland annat som konsult åt H2O Teknik, som är de som ABAT har produktuvecklat säkerhetsluckorna och ventilationerna med. Åsa tillträdde sitt nya uppdrag den 1 maj, 2023.

– Jag är väldigt glad över att Åsa är på plats för att leda ABAT. Hon känner verksamheten väl och hennes erfarenhet som ledare i olika sammanhang är mycket värdefull för koncernen. Åsa är också den första kvinnan på en VD-post inom Uniwater-gruppen och detta är ett viktigt steg för oss. Vi är övertygade om att ökad jämställdhet hos oss, och i branschen generellt, är avgörande för att säkra den framtida kompetensförsörjningen. Det känns fantastiskt bra att ha Åsa på plats helt enkeltsäger Fredrik Jonsson, koncern-VD för Uniwater.

Åsa Ekdahl efterträder Thomas Andersson, som har lett företaget sedan 1997. Thomas är kvar inom verksamheten och fortsätter som produktutvecklare.

Om ABAT
ABAT, Aktiebolaget AquaTerra,  startade som ett brunnsborrningsföretag och sålde filter till brunnar. Företaget har specialtillverkat luckor, som finns stor utsträckning i Sverige och Norge, i över 50 år. ABAT har 15 anställda inom konstruktion, produktion och sälj och är en del i Uniwater-koncernen sedan januari 2022.

Läs mer om ABAT www.abat.se